Een dartbord kopen: onmisbaar bij het darten

Een dartbord is natuurlijk een onmisbaar onderdeel van het darten. In principe zien alle dartborden er hetzelfde uit, ook al zijn er veel verschillende dartborden verkrijgbaar. Het verschil zit dan vooral in het merk van het bord, want de opbouw en de puntentelling is op elk bord hetzelfde. Voor de mensen die nog niet veel van darts weten, kan de puntentelling nogal lastig zijn. Wanneer je een dartwedstrijd op tv kijkt, gaat dit namelijk erg snel en kan het lastig te volgen zijn. Wat extra uitleg is dus niet overbodig wanneer je van plan bent om een dartbord te kopen.

Hoe werkt de puntentelling op een dartbord?

Een dartbord is verdeeld in ringen en sectoren, en de punten naast de rand geven aan hoeveel punten de desbetreffende sector waard is. In het midden van het dartbord zit de bull's eye, een kleine rode punt, dat de meeste punten waard is. Als je hier je pijl ingooit, is je worp maar liefst 50 punten waard. De groene rand om de bull's eye heen is vervolgens 25 punten waard. Voor de rest van de vakken in een dartbord wordt naar de puntentelling rondom de rand gekeken om te zien hoeveel punten een worp waard is. Er zijn echter nog een paar uitzonderingen, door het gehele bord lopen nog twee cirkels, een grote ring en een kleine ring. Wanneer de dartpijl in de grote ring (double ring) eindigt, worden de punten verdubbeld. In de kleine ring worden de punten maar liefst verdrievoudigd.

Het kopen van een dartbord 

Ondanks dat dartborden eigenlijk allemaal hetzelfde zijn, kunnen er toch nog kleine verschillen in de afwerking, materialen of bijbehorende accessoires zijn. Vandaar dat er ook flinke prijsverschillen tussen dartborden voorkomen. Om jou te helpen bij het kopen van een dartbord, hebben wij hieronder enkele kwalitatieve dartborden uitgelicht, die voor een scherpe prijs verkrijgbaar zijn!