Variant: 301

301 darts

301 darts is een variant op 501 dart. De puntentelling en het spel zijn hetzelfde als bij het spel 501. Het enige verschil hierbij is dat bij het spel 301 wordt begonnen met een double. Hieronder staan de spelregels voor de dartvariant 301.

Spelregels darten 301

Het is ook met deze variant de bedoeling dat je als eerste je punten weg hebt gespeeld. Ga van 301 punten naar nul punten sneller dan je tegenspeler en je wint het spel. De winnaar moet een double gooien aan het begin en een double gooien om af te sluiten. Je score blijft 301 tot je een double gooit. Wanneer je de exacte score gooit die je had staan, zonder dat je een dubbel gooit, dan dien je die beurt opnieuw te beginnen. Een double op het einde is namelijk verplicht. Je bent ook "af" als je een waarde hoger dan je huidige score raakt. 

Favoriete score 301 darts

Kies voor je begint een nummer uit waar je gaat proberen om een double te gooien. De nummers links en rechts van het bord zijn populair omdat, je dan altijd nog verticaal omlaag kunt gooien om toch je punten binnen te halen. De meeste mensen starten met gooien bij 120 punten (Triple 20, double 20 en single 20).

Waarom beginnen ze altijd met een 1 in het getal?

De vraag waarom er altijd geëindigd wordt met een 1 dus 501 / 301 / 701, kunnen we voor je beantwoorden. Dit is namelijk gedaan zodat het spel een beetje spannend blijft. Als er gespeeld wordt met bijvoorbeeld 300 dan zou het een saai spelletje worden omdat iedereen alleen maar twintig zou blijven gooien. Op deze manier worden darters verplicht om ook bepaalde oneven getallen te gooien. 

De mooiste dartspullen koop je bij Decathlon!

Terug naar overzicht