Variant: Tactics

Tactics darts

Het spel tactics darts is een spel voor beginnende darters. Je speelt het spel 1 tegen 1 of 2 tegen 2 en er worden alleen de cijfers 10 t/m 20, de dubbele bull en de enkele bull gebruikt. Doordat de overige cijfers niet gebruikt worden, krijg je een compleet ander spel. Het is namelijk de bedoeling om als eerste drie keer de waardes te gooien van de cijfers10 t/m 20 én drie keer de bulls eye.

Spelregels darts tactics

De spelregels van darts tactics zijn dus compleet anders dan de regels van darts 501. Hieronder lees je meer over de regels die gehanteerd worden bij darts voor beginners. 

Tactics met punten

De echte beginners doen vaker tactics zonder punten, maar je kunt ook een variant mét punten doen. Het is dus de bedoeling dat je elke waarde 3x gooit. Dus drie keer 20, drie keer 19, drie keer 18 etc. Stel je gooit echter in vier keer een 20. Je streept er eerst 3 af, en vervolgens heb je er één over. Deze punten, 20, mag je dan opschrijven MITS je tegenstander de 20 nog niet heeft dicht gegooid. Het is dus van belang om de hoge cijfers zo snel mogelijk dicht te gooien, om te voorkomen dat je te veel punten tegen krijgt.

Terug naar overzicht