Dartpijlen

Dartpijlen

Dartpijlen zijn uiteraard onmisbaar wanneer je wilt darten. Een dartpijl bestaat uit verschillende onderdelen, welke ook los van elkaar te koop zijn. Op deze pagina tonen we je echter de complete sets, aangezien je deze het beste kunt kopen wanneer je als beginnend darter van start gaat. De iets meer getrainde darter kan beter zijn eigen darts samenstellen met behulp van de losse onderdelen. Deze weet namelijk precies hoe lang de shaft idealiter is en hoe zwaar de barrel is.

Soorten dartpijlen

In principe zijn er drie soorten dartpijlen te onderscheiden. Dit zijn messing dartpijlen, nikkel/zilver dartpijlen en wolfraam dartpijlen. De messing pijlen zijn het voordeligst en ideaal voor beginners. Wanneer een darter echter wat meer ervaring heeft, dan zal deze vanzelf overstappen op een luxere pijl: de nikkel/zilver dartpijlen hebben een hoger soortelijk gewicht en zijn dus compacter dan de messing variant. Tenslotte is er de wolfraam dartpijl. Wolfraam heeft hetzelfde soortelijk gewicht als goud, maar het is alleen een stuk goedkoper en harder. Dartpijlen die van dit metaal worden gemaakt, kunnen dus nog slanker en fijner worden gemaakt dan de voorgaande twee metalen.

Bekijk het complete dartpijlen aanbod hier!

Darters en hun pijlen

Elke profdarter heeft zijn eigen setje(s) pijlen waarmee hij wedstrijden gooit. Fabrikanten hebben daar handig op in gespeeld door darters hun eigen dartpijlen te laten uitbrengen. Doordat de naam van een profdarter eraan verbonden zit, is de prijs hoger. Qua specificaties zal dit nauwelijks tot geen verschil maken met een gelijkwaardige pijl zónder dartgezicht, maar het is natuurlijk ook wel leuk om te hebben. In de kroeg of bij de dartclub is het altijd leuk om een setje opzienbarende pijlen bij je te hebben: dit kan leuke en gezellige gesprekken opleveren.

Target Power 9-Five Generation 2

Terug naar overzicht