Dartflights

Dart flights

Dart flights zitten aan het uiteinde van de dartpijl en ze zorgen ervoor dat de pijl een stabiele vlucht heeft en met de punt het bord raakt. Ze zijn dus absoluut noodzakelijk bij het darten (serieus, probeer maar eens een pijl zonder flight in het dartbord te gooien, dat lukt je niet). Behalve het feit dat dart flights een praktische functie vervullen, bieden ze ook veel ruimte voor creativiteit. Deze creativiteit kun je namelijk uiten in de vorm, materiaal en kleur van de flight.

Materiaal en vorm

Dart flights kunnen worden gemaakt van diverse verschillende materialen zoals harde plastic, zachte plastic of nylon. Micron geeft aan hoe sterk een dart is. Je hebt dart flights van zo'n 75 micron, maar ook van 150 micron. De laatstgenoemde is uiteraard een stuk steviger en je zult er langer mee doen. Ook de vorm is van belang bij het kopen van een flight. In principe is de vorm onder te verdelen in twee varianten: de normale variant en de kleine variant. De meeste darters kiezen voor de normale dart flight of een variatie daarop, maar het is een zeer persoonlijk iets dus wellicht dat jij veel beter gooit met een kleine flight.

Bekijk het aanbod dartflights hier >>

Kleine of normale flights

Wanneer je dart met vrij zware pijlen, dan is een normale dart flight beter omdat deze meer draagvermogen heeft. Een nadeel van de normale dart flight is dat deze redelijk veel ruimte inneemt op het bord. Dit betekent dat het zicht wordt belemmerd wanneer je een of twee pijlen in de triple 20 hebt zitten. Wanneer we daar naar kijken, dan klinkt een kleine dart flight ineens een stuk aantrekkelijker. Je zult dan wel wat meer kracht moeten zetten bij het gooien van de pijl én het is belangrijk om minder met een boog te gooien, aangezien het draagvermorgen van een kleine dartflight uiteraard een stuk kleiner is.

Wil je dart flights kopen, bekijk dan hier het assortiment.

 

Terug naar overzicht