Dart Shafts

Verschillende onderdelen van een dartpijl

Terwijl darten een vrij bekende sport is, zijn de gebruikte termen wat minder populair. Naast de dartpijlen en de flights die al op deze website besproken zijn, bestaat een complete dartpijl ook nog uit een zogenaamde shaft. Ondanks dat niet veel mensen deze term zullen kennen, vormt de shaft toch een onmisbaar onderdeel van een dartpijl. Maar wat is een shaft nou precies? Hieronder leggen wij alle benodigde informatie over een shaft uit en laten wij zien welke soort shafts er tegenwoordig verkrijgbaar zijn.

Shafts: onmisbaar onderdeel van een dartpijl

De shaft vormt de verbinding tussen de barrel of punt van een dartpijl en de flight. In principe houdt de shaft deze flight dus vast en voorkomt het dat de flight losraakt. De shaft kan van verschillende materialen gemaakt worden, maar het wordt meestal van aluminium of kunststof gemaakt. Dartliefhebbers zijn er nog niet over uit welk materiaal het beste is voor het maken van shafts, aangezien elk materiaal zijn voor- en nadelen heeft. Shafts van knutstof kunnen afbreken, terwijl bij een shaft van metaal de kans groter is dat deze krombuigt, wat natuurlijk ook nadelig is voor de prestaties van een dartpijl.

Bestel uw dart shafts voordelig, bekijk het uitgebreide aanbod >>

Dartshafts kopen

Wanneer je van plan bent om te gaan darten, is de aanschaf van een shaft dus onmisbaar. Maar ook voor de wat gevorderde darters is het een slim idee om altijd een of meerdere shaft(s) op voorraad te hebben, zodat je niet met lege handen komt te staan wanneer je huidige shaft onverhoopt kapot gaat. Kijk dus snel bij het uitgebreide aanbod producten of er iets voor jou tussen staat!

Voor al uw Dartartikelen

Terug naar overzicht